A napfény segíthet megelőzni a cukorbetegséget és az elhízást-csak a hétvégén és a következő héten nem lesz sok belőle...

A napfény segíthet megelőzni a cukorbetegséget egy tanulmány szerint.

Az ésszerű mértékű napozás segíthet megelőzni a cukorbetegséget és az elhízást - derült ki egy pénteken megjelent tanulmányból. 

Az ultraibolya-, azaz UV-sugárzás lassítja a súlygyarapodást, véd a cukorbetegség tüneteitől: a normálistól eltérő vércukorszinttől és az inzulinrezisztenciáról - olvasható a Diabetes című szaklap pénteki számában közzétett tanulmányban. 

A kutatók egerekkel végeztek kísérleteket, és azt találták, hogy a napfény UV-sugarainak jótékony hatásait a salétromsav okozza. 

A napfény hosszú távú előnyei igen jelentősek, a súlyos bőrrák, a melanóma ritka volt - mondta Prue Hart, a perthi Telethon Gyermekgyógyászati Intézet munkatársa. Vizsgálatukban az egereket alacsony dózisú UV-sugárzásnak tették ki hetente háromszor. Ez arra utal, hogy az előnyöket mérsékelt napozással lehet elérni. 

"Egyre több az elhízott, mert a gyerekek magas zsírtartalmú ételeket kapnak. Találtunk egy egyszerű módot, mellyel a túlsúly, a rossz emésztés és végül a cukorbetegség megelőzhető" - mondta Hart. Szerinte a D-vitamin és az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a természetes napsütést. 

Shelley Gorman, az intézet biológusa, a kutatás vezetője szerint a bőr mérsékelt napoztatása - sok testmozgás és egészséges étrend mellett - megelőzheti a gyermekek elhízását.

Forrás: HVG

 

Árajánlat kérés

Kérem, válassza ki a terméket a legördülő listából, majd adja meg a mennyiséget

BLOG

Csak a képzelet szabhat határt

Gondold ki, tervezd meg, mi ráillesztjük! Rendezői széked huzatára bármilyen mintát, logót, feliratot ráillesztünk! Hívj, (+3620 325 7602)  vagy érdeklődj az adriengarden@gmail.com elérhetőségen!
Teljes cikk