Ne feledjük: metszés, tőtakarás, viaszolás

Bár az időjárás nyárias, de október második felében folytatnunk kell a kert téliesítését. A fák és a bokrok metszéseit lassacskán be kell fejeznünk, hisz a metszés okozta sebeknek még a fagyok előtt be kell "gyógyulniuk". A talajmenti előkészületeknek, a növények tövének alapos, fenyőmulccsal, vagy avarral való betakarásának, a lehulló levelek összegyűjtésének, ereszcsatornából történő kiszedésének pedig csak most jön el az ideje.

A fából készült kerti bútorok viasszal, vagy olajjal történő utókezelése is akkor aktuális, ha a szezonnak vége és azok téli raktározására készülődünk. Ilyenkor vesszük észre, hogy egy-egy apróbb sérülés, vagy karcolás, megfakult huzat, párna csorbítja a csak pár éve, vagy épp a szezon elején vásárolt bútorunk kitűnő állapotát. Ezeket a kisebb sérüléseket azonban nem szabad alábecsülni, hisz a téli raktározás során, nedvességet kapva tovább rontják teraszunk kényelmes pihenést biztosító tárgyának állapotát. Kezeljük tehát az apróbb sérüléseket azonos színű lazúrral. viasszal. vagy olajjal, így nem okozhat problémát a tárolás során a pára, vagy annak lecsapódása. A megfakult huzatokat mossuk át mosógépben és szárítsuk ki alaposan, azok "téli álma" előtt (nem javasolt a szárítógép használata, mert a huzatok ezzel a szárítási móddal, könnyen összemennek).

Ha azt vesszük észre, hogy a bútoraink megöregedtek és már a stílusuk sem illik a felújított teraszunkhoz, vagy az újonnan telepített, fedett kerti nappalinkhoz, ideje körbenézni a piacon, hisz nem csak a kiárusításokban lelhető fel kitűnő árakon egy jövőbeli modell, hanem számos honlap előrendelési akciókat hirdet, kedvezményes árakkal, tavaszi szállítással, így már most gondoskodhatunk arról, hogy az első tavaszi meleg alkalmával az új bútorok kényelmével várjuk a grillezésre vendégeinket 2015-ben. 

Válassza ki most a következő szezon bútorait, csatlakozzon előrendelési akciónkhoz, hogy 10-20% kedvezménnyel jusson hozzá összecsukható, fa székéhez,asztalához!

www.rendezoszek.hu 

Árajánlat kérés

Kérem, válassza ki a terméket a legördülő listából, majd adja meg a mennyiséget

BLOG

Csak a képzelet szabhat határt

Gondold ki, tervezd meg, mi ráillesztjük! Rendezői széked huzatára bármilyen mintát, logót, feliratot ráillesztünk! Hívj, (+3620 325 7602)  vagy érdeklődj az adriengarden@gmail.com elérhetőségen!
Teljes cikk