Vigyázz, dől a fa!

Vigyázz! Dől a karácsonyfa!

Na, ez az a mondat, amely ha karácsony este elhangzik, garantáltan megtörik az a szeretetteli hangulat. Pedig elég egy rossz döntés és megtörténik a baj. Ha nem a megfelelő eszközt szerezzük be a karácsonyfa állításhoz, már a karácsony előtti délutánon borítékolhatjuk, hogy az említett felkiáltás a szent estén, hangosabb lesz a karácsonyi zenénél.

Az egyetlen biztos megoldás, ha a fenyőtalp vásárlásánál az alábbi szempontokat figyelembe vesszük:

  1. A legkisebb fa esetében is legyen legalább 50 cm széles a padlón támaszkodó rész (a kereskedelemben kapható modellek javarésze 30-40 cm-es). Egy 2 méteres fa állításánál legalább 70 cm legyen ez a rész.
  2. Minél nagyobb a karácsonyfatalpnak, a padlón felfekvő felülete, annál biztosabb, hogy nem fog megbillenni -akár, a díszítés közben-, vagy eldőlni, ha nem sikerül egyformán elhelyeznünk a díszítést és a fa tartósan nem lesz egyensúlyban. (A háromlábú karácsonyfatalpak felfekvő felülete a legkisebb, így azok ezt a biztonsági szerepet csak részben töltik be.)
  3. Fontos, hogy a fenyőfa tartó, fatörzset befogadó részének a fa magasságához illeszkedő méretei legyenek. A fatörzset tartó rész átmérője illeszkedjen az abban rögzíteni kívánt fenyőfa törzsének paramétereihez, azt ne legyen szükséges túlzottan elvékonyítani, mert az gyengíti a fenyő tartását. Az sem jó megoldás, ha nagyobb a befogadó rész, mint a törzs, mert akkor ékelnünk kell, ami szintén negatív hatással van a biztos tartásra. Optimális méretről akkor beszélhetünk, ha a fatörzs tartóba illesztéséhez minimálist, de faragni kell.

A felsorolt feltételeknek, maradéktalanul megfelelnek az AdRiEn karácsonyfatalpak és ráadásuk szépek is.

Megrendelhetők a www.fakertibutorok.hu weboldalon, vagy a honlapon is elérhető, adriengarden@rendezoszek.hu e-mail címen, a +3620 3257602 telefonon.

Árajánlat kérés

Kérem, válassza ki a terméket a legördülő listából, majd adja meg a mennyiséget

BLOG

Csak a képzelet szabhat határt

Gondold ki, tervezd meg, mi ráillesztjük! Rendezői széked huzatára bármilyen mintát, logót, feliratot ráillesztünk! Hívj, (+3620 325 7602)  vagy érdeklődj az adriengarden@gmail.com elérhetőségen!
Teljes cikk